Familjesängar

familjesängFamiljesängar är våningssängar där den nedre delen är bredare för att två vuxna ska kunna sova där. Ofta har de en bredd på 120 cm och ibland bredare än så. Den övre delen är dock lika smal som vanliga våningssängar och har en bredd på 80-90 cm i vanliga fall.

Familjesängar är perfekt i gästrum, stugor och andra utrymmen som inte är avsett för permanent boende. Familjesängar är precis som vanliga våningssängar anpassat för att vanliga skumgummimadrasser och de lämpar sig sällan för en året-runt-madrass för vuxna.

Familjesängar passar även utmärkt i ungdomars rum då de kan sova i den övre delen och göra om den nedre delen till en mysig soffa med hjälp av lite kuddar. På så sätt får de en soffa och säng i ett. Skulle en kompis eller släkting behöva sova över så blir det lätt löst.

Du hittar vanligtvis familjesängar under samma sektioner som våningssängar, men vissa butiker har valt att lägga dem under egna sektioner så titta efter dem också.

Köp familjesäng på nätet

Du kan köpa familjesängar online och få dem levererade hem till din dörr fraktfritt. Ta en titta på de e-butiker vi listar här så kanske du hittar något som passar dig. En familjesäng är vanligtvis lite dyrare än en vanlig våningssäng, men det är att räkna med då du får mer säng för pengarna.

Tips om familjesängar

Denna snygga familjesäng som syns här intill är en väldigt stilrent och stryktålig modell där den nedre bädden har 120 cm i bredd.

Bilden illustrerar även hur snyggt det kan vara med en familjesäng och att inredning med snygga kuddar och rätt påslakan gör väldigt mycket.

Modellen finns att köpa hos butiken Furniturebox om du skulle vilja spana in fler detaljer och pris.

Om du vill veta mer om familjesängar, få mer inspiration och läsa om fler möjligheter att utöka antalet sängplatser så bör du besöka Familjesängar som är en renodlad sida på ämnet.