Låna pengar till Våningssäng

låna-pengarDet är inte säkert man vill köpa de absolut billigaste våningssängarna och oavsett vad man väljer är det ändå en ganska stor summa pengar man ska lägga ut. Precis som många andra möbler kommer man förmodligen att ha våningssängen under många år och det är därför många gärna väljer att göra en avbetalning på sängen över tid. Detta kan man göra genom olika finansiella lösningar.

Det kanske vanligaste alternativet är att vända sig till butiken där man köper våningssängen ifrån. Det är inte omöjligt att de tillhandahåller olika avbetalningslösningar som gör att du kan sprida ut kostnaden över flera månader och att därför inte känns som en stor utgiftspost. Vissa e-butiker erbjuder dock inte detta och andra e-butiker har kanske inte de mest eftertraktade avbetalningsplanerna. Då kan det vara av intresse att titta på andra alternativ.

Att välja att betala av en produkt är egentligen exakt samma sak som att du tar ett lån och betalar av över tid. I båda fallen får du produkten först och betalar sedan av våningssängen eller vad du nu köpt över kanske 3-12 månader. I många fall går det även att göra längre avbetalningar.

Av olika anledningar kan det vara värt att titta på andra lösningar. Kanske är det bättre att ta t.ex. ett privatlån och sedan köpa våningssängen för dessa pengar. Om du vill betala av över lång tid är det förmodligen mycket lägre ränta på ett privatlån från en bank än genom kreditbolagen som erbjuder avbetalning direkt i kassan.

Om du står inför ett val där du måste handla väldigt mycket möbler (kanske flyttar du hemifrån eller så har du kanske genomgått en bodelning) så kan det vara smart att låna pengar från en bank och sedan använda detta för att köpa möblerna från de olika möbelbutikerna du vill. Det är oftast mycket bättre att ha en skuld än många olika skulder och du slipper att det görs flera kreditupplysningar på dig i onödan.

Små mikrolån och snabblån ger oftast inte mycket mer än några tusen kronor men och andra sidan får du pengarna snabbt och det lär räcka till en våningssäng och lite till. Nackdelen här är att den effektiva ränta ofta är väldigt hög vilket inte gör dessa lån speciellt attraktiva. Fördelen är väl kanske att det i många fall inte görs kreditupplysningar och att de då och då finns kampanjer som gör dem väldigt förmånliga om man betalar tillbaka inom 30 dagar.

Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att du känner till att det finns olika vägar att gå om du inte vill betala våningssängen just nu med de pengar du har på sparkontot.