Olika våningssängar

Det finns lite olika varianter på våningssängar som gör att man kan gruppera in dem i olika grupper. På denna sida har vi valt att sammanställa de olika typerna av våningssängar som finns tillsammans med varianter som många efterfrågar (t.ex. färgval). Vi har gjort detta för att det ska vara enkelt för dig som letar att hitta svaret på det du söker. Vi hoppas ni finner det ni letar efter.

våningssängar-för-barn

Våningssängar för barn
En våningssäng som är anpassad för barn är mycket vanligt och barn är just de som främst använder och sover bra i våningssängar också. Det är t.o.m. så att många barn tycker det är kul och roligare att sova i det jämfört med en vanlig säng.

Våningssängar som är anpassade för barn är lite mindre än vanliga våningssängar. Dels kan de vara lite kortare vilket gör det svårt för en vuxen att sova i dem, men de är också ofta lägre då barnet undertill inte behöver samma utrymme uppåt som en vuxen hade behövt. Fördelen här är att sängen inte blir lika hög och barnen har en mindre risk att skada sig om de skulle trilla ner. Även om där är säkerhetsräcken och man lär barn hur man tar sig upp och ner på ett säkert sätt så är barn i slutändan ändå bara barn. Därför kan en lägre våningssäng vara bättre om man vet med sig att bara barn kommer sova i dem.

Äldre barn som ska börja skolan eller redan har börjat har oftast inga problem att sova i en större våningssäng.

familjesängar

Familjesängar
Dessa våningssängar är väldigt populära att använda sig av i stugor och gästrum där man vill att en hel familj ska kunna sova. En familjesäng är en våningssäng men där den nedersta bädden är mycket bredare för att ge plats till upp till två vuxna.

Generellt sätt ger sängen plats till två normalstora vuxna där nere om bädden är 140 cm bred och ett barn där uppe. Men är barnen inte så gamla så kan det i vissa fall gå att sova skaföttes där uppe vilket ger hela fyra bäddar. Det är kanske inget man vill sova permanent i men det fungerar som sagt perfekt i sommarstugor, gästrum och andra ställen där man vill kunna tillhandahålla extra bäddar.

vita-våningssängar

Vita våningssängar
De vita våningssängarna är de mest populära och därför tillverkas också många av våningssängarna just i vitmålad trä eller vitlackad trä. Det ger ett snyggt och stilrent intryck som fungerar i de flesta rum. Det är också något som känns tidlöst och kommer fungera bra att använda långt framöver.

Vita våningssängar kostar normalt sätt inte mer än andra då de flesta basmodeller som sagt kommer i vitt. Vi har tips på flera olika modeller och e-butikerna vi länkar till har alla flera varianter att välja mellan.