Våningssängar för barn

Våningssängar för barn fungerar väldigt bra när de kommit upp i en ålder där de kan ta sig ner och upp själva utan någon större risk att skada sig. Våningsängar för barn måste givetvis vara utrustade med ett säkerhetsräcke så inte barnet trillar ner i sömnen. Även för vuxna är faktiskt detta rekommenderat då ett fall kan göra väldigt ont.

Våningssängar för barn är lämpligt om ni har ont om sovrum eller vi dedikera ett rum till ett lekrum. Syftet med en våningssäng är i alla fall att det är en säng med minst två bäddar på höjden. Om ditt barn har ett eget rum men som är litet kan du istället välja att satsa på en loftsäng.

En loftsäng påminner om en våningssäng men har bara en bädd, den översta. Utrymmet under sängen kan då användas till annat som t.ex. ett skrivbord, soffa eller bokhylla.

Om barnet har ett eget sovrum men liten yta så är en loftsäng det absolut bästa valet. Då kan ytan användas på ett effektivt sätt. Loftsängar för små barn är dock inte så höga att ett skribord kan få plats undertill. Anledningen är att barnet inte ska skada sig om det trillar av stegen.

Ett barn kan sova själv i den övre delen när de är 3-4 år gamla och det brukar inte vara några problem. Som förälder får du göra det avgörande valet om det är lämpligt för just ditt barn. Däremot brukar den åldern vara ett riktmärke på när de kan börja och det brukar inte vara något problem om föräldrarna visar hur man tar sig upp och ner på rätt sätt.

Om du inte är helt säker på att det är en våningssäng som du behöver, ta då en titt på barnsängar.nu som har en bredare inriktning på alla typer av barnsängar.